Honda ar putea vinde peste 30 de masini hibride anul viitor in Romania

Data publicarii: 12-10-2007 | Auto

Honda Trading Romania, importatorul marcii japoneze la noi in tara, vrea sa vanda 30-40 de masini hibride - care pe langa motorul pe benzina mai au si un propulsor electric -, pe fondul cresterii popularitatii acestui tip de automobil si in Romania, au declarat reprezentantii Honda.

"Pana acum am comercializat opt masini, iar pana la sfarsitul anului vom mai vinde sapte. Pentru anul viitor avem o tinta de 30 - 40 de masini, desi nu trebuie sa gandim in termeni de volume. E clar ca masina nu va avea vanzari spectaculoase, dar 40 de unitati comercializate inseamna inceputul", a spus directorul de operatiuni al Honda Trading Romania, Florin Tudor.    

Honda Civic Hybrid a intrat pe piata romaneasca la inceputul lunii august anul acesta si este disponibila intr-o singura varianta de echipare care costa aproximativ 24.000 euro.

Automobilul hibrid al Honda, modelul Civic Hybrid, are un motor pe benzina de 1,3 litri care e conectat la un electromotor si la o cutie de viteze cu variabilitate continua ce permite motorului sa functioneze intre limitele maxime de eficienta. Astfel, performantele masinii sunt specifice unui automobil de cilindree mai mare, avand o putere totala de 115 cai, iar consumul mediu mixt este de 4,6 litri la suta de kilometri parcursi. Atunci cand automobilul se deplaseaza cu o viteza constanta de aproximativ 40 km/h, supapele tuturor celor patru cilindri ai motorului pe benzina sunt inchise, iar arderea este oprita. Automobilul este propulsat exclusiv de catre motorul electric, potrivit Honda.

Atunci cand supapele motorului electric sunt oprite, iar masina incetineste, motorul electric recupereaza energia degajata in timpul franarii si o foloseste atunci cand este necesara asistenta motorului electric. In cazul deplasarii cu viteza mare, motorul pe benzina ajusteaza deschiderea supapelor pentru turatie scazuta, iar motorul electric este oprit.

Honda Trading, importatorul marcii japoneze Honda in Romania, vrea sa vanda 3.400-3.500 de masini anul viitor, in crestere cu peste 70% fata de cele 2.000 de masini estimate a fi vandute in 2007.

"In primele noua luni ale acestui an am comercializat 1.400 de masini, cifra care reprezenta tinta pentru intreg anul 2007. Acum estimam ca vom vinde 2.000 de masini pentru tot acest an, iar anul viitor avem un obiectiv de 3.400-3.500 de unitati", a spus Tudor.

Oficialul Honda Trading Romania a spus ca la sfarsitul anului acesta reteaua Honda va putea numara 12 dealeri functionali, iar pentru anul 2008 este prevazuta deschiderea a inca sapte.

Anul trecut, vanzarile Honda pe piata romaneasca au fost de 483 de unitati, dar de la 1 octombrie 2006, marca japoneza are reprezentanta proprie in Romania prin societatea Honda Trading Romania - subsidiara Honda Trading Corporation, divizie a Honda Motor Company.

Honda a decis sa-si deschida propria reprezentanta la Bucuresti deoarece considera ca piata noastra are un potential urias de dezvoltare, care nu a fost suficient exploatat in teritoriu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: