Vosganian: a treia rectificare bugetara din 2007 va avea loc in noiembrie

Data publicarii: 01-11-2007 | Finante-Banci

Guvernul va realiza a treia rectificare a bugetului, din acest an, in luna noiembrie, pentru a reorienta si a ajusta unele cheltuieli, destinatia principala a majorarilor urmand sa fie investitiile in infrastructura, a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

In noiembrie, dupa analiza executiei bugetare de la incheierea primelor zece luni din 2007, guvernul va opera o noua rectificare bugetara, a spus Vosganian, aratand ca scopul principal va fi directionarea unor fonduri, in functie de programul bugetar, catre investitiile in infrastructura.

Guvernul a aprobat alte doua rectificari de buget, in 2007, prin care a mentinut, insa, deficitul bugetar la nivelul programat de 2,8% din PIB.

Prima rectificare din 2007 a avut loc in iunie si a fost impusa de necesitatea de a majora cheltuielile in agricultura, pentru a acoperi pagubele produse de seceta. La rectificarea bugetara din iunie au primit, in principal, sume suplimentare: Ministerul Agriculturii  (1,9 miliarde lei), Transporturilor (600 milioane lei), Sanatatea (355 milioane lei).

In septembrie, guvernul a aprobat cea de-a doua rectificare bugetara din acest an si a alocat cele mai mari sume Ministerului Muncii (1,38 miliarde lei) pentru plata ajutoarelor sociale, a ajutoarelor de incalzire, a pensiilor agricultorilor si Ministerului Administratiei si Internelor (865 milioane lei pentru plata salariilor si a pensiilor politistilor si pentru compensarea cresterilor de preturi la energia termica.

NewsIn