In Bucuresti se mai gasesc inca apartamente in blocuri noi cu 1000 euro/mp

Data publicarii: 01-11-2007 | Imobiliare

Piata imobiliara a locuintelor noi a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare foarte puternica si totusi numarul unitatilor locative livrate nu acopera nici macar un sfert din necesarul existent se arata intr-un studiu al pietei imobiliare remis BankNews.ro. Intr-un astfel de context in care oferta nu poate acoperi decat o foarte mica parte a cererii, dezvoltatorii de proiecte imobiliare se afla intr-o pozitie care le permite sa dicteze pretul locuintelor noi. Insa, aceste preturi raman inaccesibile pentru o mare parte a populatiei.

Despre puterea de cumparare a romanilor toate cifrele arata ca a crescut in ultimul an, insa la fel de adevarat este ca sunt milioane de romani care raman in afara acestor statistici, puterea lor de cumparare fiind coplesita de cerintele financiare ale dezvoltatorilor de noi proiecte imobiliare. Daca in urma cu cativa ani mai ramane
alternativa achizitionarii unei locuinte intr-un bloc vechi, acesta nu mai este viabila acum, intrucat preturile locuintelor vechi si cele ale celor noi tind sa se echilibreze.

Statisticile din acest moment arata ca indiferent daca vorbim despre locuintele amplasate in blocuri vechi sau de cele din imobilele noi, pretul unui metru patrat ajunge la 1500 euro. Totusi, prospectand foarte bine piata imobiliara putem avea surpriza sa gasim si cateva exceptii pozitive: in Bucuresti se mai gasesc inca apartamente in blocuri noi ce se pot cumpara cu 1000 euro/mp.

"In zona Titan se construieste acum un nou complex rezidential format din 4 blocuri S+P+5E, ce vor oferi garsoniere si apartamente cu 2 si 3 camere, destinate clasei medii. Proiectul se va construi pe 3500 mp de teren si va include si un complex comercial. De altfel, zona este foarte bine dezvoltata din acest punct de vedere, dispunand deja de un hypermarket, iar altele 2 fiind in constructie. Numarul total de apartamente disponibile este de 44, iar termenul de predare a fost fixat pentru sfarsitul anului viitor", afirma Monica Marin, Partner Manager EuroMetropola.

"Ceea ce este foarte important este ca acest dezvoltator a stiut de la inceput carei categorii de cumparatori se adreseaza si a proiectat aceste locuinte urmarind indeaproape necesitatile reale ale clientilor. Foarte multe dintre proiectele recent aparute in piata nu corespund cerintelor clasei de mijloc, intrucat suprafetele mult prea generoase ale acestora implica niste costuri care depasesc bugetele medii. Suprafetele utile ale apartamentelor din complexul pe care il promovam noi in Titan sunt cuprinse intre 65 si 130 mp. De asemenea, trebuie mentionat ca locul de parcare si boxa sunt incluse in pret", a mai precizat reprezentanta EuroMetropola.

Cunoscatorii pietei stiu ca aceasta este o oferta atipica intrucat in cele mai multe cazuri locul de parcare si spatiul de depozitare de la nivelul subsolului presupun costuri suplimentare. "Vor fi puse la dispozitie 85 de locuri de parcare, ceea ce inseamna aproximativ 2 locuri rezervate pentru fiecare apartament, asadar si aceasta problema este solutionata, intrucat foarte multe familii de bucuresteni detin mai mult de o masina.", subliniaza Monica Marin.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: