Firmele de recuperari creante scot profit bun din datoriile romanilor

Data publicarii: 05-11-2007 | Afaceri

Datoriile romanilor au devenit o mina de aur pentru companiile de recuperari creante. Tot mai multe persoane intarzie cu plata ratelor la banca sau nu-si platesc la timp facturile la telefonie si utilitati, iar angajatii firmelor specilaizate castiga bani frumosi din recuperarea acestor datorii.

Potrivit Biroului de Credit, recordul la numarul de restante bancare il detine o femeie care are in total 27 de restante la 16 institutii financiar bancare. In schimb cea mai mare datorie ca suma o are un barbat care trebuie sa restituie aproximativ 79 de mii de euro. Datele Biroului de Credit mai arata ca cele mai multe restante bancare le au de platit bucurestenii, urmati de locuitorii judetului Constanta si cei din Prahova. La polul opus, cei mai buni platnici sunt vasluienii, cei din judetul Satu Mare si Salaj.

Romanii se impumuta tot mai mult. Si o data cu cresterea numarului de credite, creste si numarul datoriilor. Datele BNR arata ca in luna august imprumututile in valuta s-au dublat, iar cele in lei au crescut cu aproape 50 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Petntru a-si recupera datoriile, cele mai multe institutii financiar bancare apeleaza la recuperatori.

Firmele specializate primesc comision intre 2 si 30 la suta din suma recuperata. Potrivit statisticilor, daca in 2001 in Capitala era o singura companie de recuperari creante, in prezent numarul a ajuns la 30.

Realitatea TV