Seful Citigroup a demisionat din cauza pierderilor masive afisate de banca

Data publicarii: 05-11-2007 | International

Charles Prince, directorul celei mai mari banci mondiale, Citigroup, a demisionat duminica, platind astfel marile pierderi suferite de banca din cauza crizei creditelor ipotecare cu risc ridicat, releva Wall Street Journal, citand surse apropiate dosarului, relateaza AFP.

Pentru inlocuirea lui Prince, consiliul de administratie al bancii, convocat de urgenta duminica, a decis sa numeasca pe postul de presedinte al consiliului ex-secretarul trezoreriei Robert Rubin si ca director executiv interimar pe Sir Win Bischoff, care pana in acest moment a condus divizia europeana a Citigroup, adauga WSJ. 

Prince este al doilea sef al unei mari banci care isi pierde postul din cauza unor mari pierderi legate de criza creditelor cu risc ridicat, dupa ce, in urma cu o saptamana, presedintele Merrill Lynch, Stanley O'Neal, a demisionat din aceleasi motive.

Citigroup este pe punctul de a anunta deprecieri suplimentare ale activelor, care ar putea ajunge la pana la 8-10 miliarde dolari din portofoliul sau de credite, indica WSJ, pierderi mult mai ridicate decat cele de 2,2 miliarde dolari anuntate luna trecuta, in cadrul bilantului pe al treilea trimestru.

Charles Prince, in varsta de 57 de ani, ocupa postul de director general al bancii de patru ani.

NewsIn