Profitul obtinut de ING Asigurari de Viata s-a injumatatit in trimestrul al treilea
Data publicarii: 07-11-2007 | AfaceriProfitul brut obtinut de grupul financiar-bancar ING din afacerea de asigurari de viata din Romania s-a injumatatit in al treilea trimestru al anului fata de perioada similara din 2006, pana la 2 milioane euro, arata raportul financiar al companiei mama, publicat miercuri.
Volumul primelor brute subscrise a urcat cu 30% in intervalul iulie-septembrie al acestui an pana la 39 milioane euro, fata de 30 milioane euro in al treilea trimestru al anului trecut.
In primele noua luni ale anului, afacerea de asigurari a grupului ING in Romania a inregistrat un profit brut de 6 milioane euro, in scadere cu 45,4% fata de perioada similara a anului trecut. Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in intervalul ianuarie-septembrie al acestui an a urcat cu 23,6%, pana la 110 milioane euro, mai indica raportul companiei olandeze.
Pe segmentul de pensii, ING a obtinut, in al treilea trimestru din 2007, o pierdere de un milion euro, in conditiile in care cheltuielile operationale s-au ridicat la 2 milioane euro, iar valoarea totala a noilor afaceri ajunsese, la sfarsitul lunii septembrie, la 34 milioane euro.
Grupul ING este prezent in Romania pe piata fondurilor de pensii facultative prin ING Clasic si ING Optim, administrate de ING Asigurari de Viata. Grupul olandez opereaza si pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), unde a inregistrat "vanzari puternice, cu o contributie majora la cresterea grupului in Europa Centrala si de Est", mai arata raportul financiar al ING Group.
Grupul bancar olandez ING a raportat o crestere cu 47% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, datorita vanzarii actiunilor detinute la ABN Amro, si a afirmat ca anticipeaza castiguri din investitii de 1 miliard euro. Profitul net a crescut la 2,3 miliarde euro (3,4 miliarde dolari), de la 1,57 miliarde euro, cat era in perioada similara a anului trecut, a anuntat miercuri ING Groep NV.
ING a inregistrat un profit de 455 milioane euro ca urmare a vanzarii actiunilor detinute la grupul ABN Amro, ce a fost preluat luna trecuta de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?