ING Asigurari de Viata anunta prime brute subscrise in valoare de 364,8 mil RON

Data publicarii: 13-11-2007 | Afaceri

ING Asigurari de Viata anunta ca volumul primelor brute subscrise in primele noua luni ale anului 2007 a crescut cu 15% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 364,8 milioane RON, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Valoarea activelor sub administrare a crescut cu 28%, ajungand la 1,39 miliarde RON la sfarsitul lunii septembrie 2007.

"Am obtinut un rezultat foarte bun fata de anul trecut, datorita stabilitatii portofoliului si a vanzarilor mari in 2007", a declarat Bram Boon, director general ING Asigurari de Viata.

Numarul politelor vandute in perioada raportata a crescut cu 60% fata de aceeasi perioada din 2006 pana la 59.000 de polite, datorita cresterii volumului de vanzari de produse de protectie. Cea mai substantiala crestere s-a inregistrat la pachetul de protectie SMART, lansat anul trecut, care a ajuns la 14.005 de polite. In acelasi timp, a crescut ponderea vanzarilor cu prime esalonate, de la 50% la 75% din totalul portofoliului.

"Cresterea primelor esalonate indica o mai mare receptivitate a romanilor fata de produsele de economisire pe termen lung, nevoie acoperita de produsele de asigurari de viata. In plus, pentru noi presupune o crestere sanatoasa pe termen lung a portofoliului, chiar daca pe termen scurt este reflectata printr-o scadere a profitului. Insa, valoarea adaugata a noilor polite incheiate in primele noua luni, tinand cont de profiturile viitoare estimate, indica o crestere de 46%, pana la 37,8 milioane RON", a adaugat Bram Boon.

De la inceputul anului pana la 30 septembrie 2007, valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata s-a ridicat la 111 milioane lei, in crestere cu 19,7%. Aceasta cifra include sumele platite pentru asigurari de viata, sanatate, accidente si invaliditate.

"In trimestrul al treilea am continuat investitiile in dezvoltarea business-ului de pensii private, dar si in eficientizarea proceselor prin Lean Six Sigma. Investitiile facute pentru lansarea fondurilor de pensii facultative si vanzarile semnificative au dus insa la o scadere a profitului brut cu 36%", a adaugat Boon.

"Tot acest efort ne-a adus in fruntea pietei pe ambele segmente, mai ales in cazul pensiilor private unde am avut parte de un start foarte puternic. Obiectivul urmarit este atragerea unui milion de clienti pe Pilonul II, respectiv 30% din numarul persoanelor eligibile. Rezultatele confirma previziunile noastre, practic aproape 15.000 de clienti aleg zilnic ING Fond de Pensii ca administrator pentru contributiile la pensii private obligatorii. In acest moment, avem inregistrate in sistem peste 738.000 de cereri de aderare", a spus Bram Boon.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: