Tariful mediu pentru un minut de convorbire in retele mobile va ajunge la 0,25 lei in 2010
Data publicarii: 15-11-2007 | IT&CTariful mediu pentru un minut de convorbire in retelele mobile din Romania va ajunge la 0,25 lei pana in 2010, in scadere cu 30,6% fata de pretul mediu practicat de operatori pe parcursul anului 2006, potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
Tariful pentru un minut de convorbire in retelele mobile va scadea gradual pana in 2010, cu 11,11% anul acesta fata de anul trecut, de la 0,36, la 0,32 lei pe minut. In 2010, tariful mediu pentru un minut de convorbire in retelele mobile va fi de 0,25 lei, iar scaderea preturilor are la baza cresterea competitiei in domeniu, potrivit Documentului de pozitie privind strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice din Romania pentru perioada 2007-2010, realizat de ANRCTI.
De asemenea traficul total in retelele de telefonie mobila va creste in 2010 cu 76,38%, pana la 25,4 miliarde, de la 14,4 miliarde de minute in anul trecut. "Rata crescuta de penetrare va reprezenta principalul factor determinant pentru cresterea traficului, impreuna cu scaderea estimata a preturilor datorata cresterii competitiei, a reducerii tarifelor de interconectare si substitutiei fix-mobil", potrivit ANRCTI.
La 30 septembrie 2007, Orange Romania avea 9,31 milioane de clienti, Vodafone ajunsese la 8,57 milioane de clienti, in timp ce Cosmote atinsese nivelul de 2,8 milioane.
Autoritatea in Comunicatii estimeaza ca veniturile operatorilor de telefonie mobila vor ajunge la 10,4 miliarde lei in anul 2010, cu 36,8% mai mult fata de veniturile inregistrate anul trecut.
Pentru anul acesta, ANRCTI previzioneaza ca serviciile de telefonie mobila vor aduce companiilor care activeaza in acest domeniu venituri de noua miliarde de lei, cu 18,4% mai mult decat anul trecut cand sectorul a adus venituri de 7,6 miliarde lei firmelor de profil.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?