Pacuraru: salariul minim de 500 de lei este ultima oferta a Guvernului pentru sindicate

Data publicarii: 22-11-2007 | Economie

Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca ultima oferta a Guvernului in problema salariului minim pe economie este de 500 de lei si ea va fi prezentata, luni, sindicatelor si patronatelor.

"Suma de 500 de lei inseamna o crestere cu 28% fata de nivelul din 2007 de 390 de lei. Asta inseana ca productivitatea muncii a crescut cu 10%, inflatia de 6% sunt acoperite in oferta Guvernului. Guvernul este hotarat sa angajeze acest nivel ca unul maximal al ofertei pe care o are. Vrem sa facem un singur nivel: salariul minim negociat si garantat in plata sa fie o singura valoare, 500 de lei. Noi am cazut odata de acord cu ei, dar ne-au spus ca sindicatele nu au avut mandat, asa ca reluam luni discutia. Eu garantez ca in urmatoarea perioada, sindicatele si patronatele vor accepta nivelul maxim al salariului minim pentru 2008 de 500 de lei", a declarat Paul Pacuraru.

Ministrul a declarat ca exista doua nivele alea salariului: unul negociat si unul garantat in plata. Patronatele cu sindicatele discuta salariul minim negociat pe contractul colectiv de munca, in timp ce Guvernul discuta salariul minim garantat in plata.

Ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse a facut o vizita de o zi in Bistrita-Nasaud, ocazie cu care s-a intalnit cu pensionarii, a vizitat firma Rombat si a avut o intalnire cu colegii de partid la sediul PNL Bistrita-Nasaud.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: