Ministrul transporturilor: toate autostrazile vor fi finalizate in 2013

Data publicarii: 24-11-2007 | Economie

Proiectele care vizeaza constructia de autostrazi din Romania vor fi finalizate pana in 2013, iar prioritate vor avea autostrazile Transilvania si Moldova , a declarat, vineri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

Orban a mai spus ca soferii vor putea circula de la Bucuresti la Constanta, pe autostrada, din 2010.

"Toate autostrazile vor fi finalizate in 2013, prioritate fiind autostrazile Transilvania-Brasov-Bors si cea a Moldovei Targul Mures-Iasi", a anuntat ministrul transporturilor.

Programul national de construire de autostrazi, aprobat in luna februarie de Guvern, pentru perioada 2007-2013, prevede realizarea a 1.800 de kilometri de autostrada si un necesar financiar de 13 miliarde euro. Proiectele vor fi sutinute prin fonduri structurale, prin fonduri ISPA, prin imprumuturi de la BEI si BERD si prin alocari de la buget.

Din totalul retelei de drumuri din Romania de aproximativ 80.000 km ,1,4% sunt autostrazi si aproximativ 20% drumuri nationale, restul fiind drumuri judetene si locale. In raport cu suprafata tarii, Romania are cea mai mica densitate de drumuri din toate statele membre ale UE, adica 33,5 kilometri la 100 de kilometri patrati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: