Raiffeisen International deschide un centru de procesare de date si plati in Romania

Data publicarii: 30-11-2007 | Finante-Banci

Raiffeisen International Bank-Holding AG a pus bazele unui centru de procesare date si plati in Romania, care a inceput sa functioneze inca din primavara acestui an, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Centrul Raiffeisen International de procesare date si plati (CRISP) este destinat deservirii subsidiarelor grupului Raiffeisen International din Europa Centrala si de Est, iar in acest moment 11 subsidiare sunt conectate deja la CRISP.

"Prin amplasarea acestui centru al grupului in regiunea in care operam si nu la Viena, unde se afla sediul nostru central, vrem sa subliniem inca o data implicarea noastra totala in regiunea Europei Centrale si de Est", a declarat Heinz Wiedner,  COO al Raiffeisen International Bank-Holding AG. 

"Romania are o pozitie geografica privilegiata si reprezinta o piata atractiva care poate sa-si asume rolul de  centru regional important. Suntem foarte multumiti de decizia Raiffeisen International de a alege Romania si sper ca acest exemplu sa fie urmat si de alte corporatii importante din Europa Centrala si de Est. Aceasta decizie confirma inca o data increderea grupului in Romania si in subsidiara locala", a spus Steven van Groningen, Presedintele Raiffeisen Bank.

Acest centru de procesare foloseste infrastructura Raiffeisen Bank Romania atat cea operationala cat si cea a centrului de recuperare a datelor in caz de dezastre (dat in functiune in iulie 2007).  De la infiintarea CRISP in februarie 2007 si obtinerea certificarii de centru de servicii SWIFT, 11 subsidiare ale grupului au migrat la SWIFT Hub, iar pana la mijlocul anului 2008 toate unitatile Raiffeisen isi vor implementa acest sistem. In prezent peste 50% din traficul SWIFT al Raiffeisen International se realizeaza prin CRISP.

"SWIFT Hub va asigura centralizarea altor operatiuni, incepand cu procesarea si rutarea centralizata a platilor internationale, precum si sprijinirea activitatilor de conformitate in cadrul grupului RI ", a declarat Pierre H. Brisse, Director General CRISP.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: