Strada miliardarilor de la Londra nu este afectata de criza financiara globala
Data publicarii: 12-02-2008 | InternationalIntr-o perioada in care piata imobiliara britanica este in scadere, o strada din nordul Londrei rezista tendintei - casele celebrei strazi Bishops Avenue, cunoscuta drept "strada miliardarilor", ating noi recorduri ale preturilor, scrie AFP.
"Aceasta este una dintre cele mai celebre strazi din lume si in mediile bogatilor din strainatate este mai cunoscuta decat Buckingham Palace", afirma cu mandrie directorul agentiei imobiliare Glentree International, Trevor Abrahamson, care a vandut majoritatea celor 66 de case de pe aceasta strada.
Dupa o perioada delicata de la jumatatea secolului trecut - cand multe case din zona erau abandonate - strada Bishops Avenue pare a-si fi regasit stralucirea, scrie AFP.
La inceputul lunii ianuarie, miliardarul ruso-israelian Lev Leviev a cumparat o vila situata pe aceasta strada pentru suma record de 35 milioane lire sterline (aproximativ 46 milioane euro).
Dupa doar cateva saptamani, acest record a fost depasit de catre un miliardar originar din Kazahstan, Horelma Peramam, care a platit 50 milioane lire (peste 65 milioane euro) pentru a cumpara "Conacul Toprak", situat tot pe strada Bishops Avenue.
Aceasta constructie masiva este elocventa pentru "lipsa de masura" ce caracteriteaza aceastra strada: arie locuibila de 2.600 metri patrati, o sala de mese cu o lungime de 26 de metri, un garaj ce ar putea gazdui 28 de automobile.
Discretia si bunul gust nu par a fi fost prioritare pentru fostul proprietar al casei, omul de afaceri turc Halis Toprak, afirma AFP.
"Locuind pe aceasta strada iti poti afisa bogatia", explica Abrahamson.
Mai ales bogatii din strainatate - in principal cei veniti din statele din est - sunt interesati de achizitionarea unei case pe aceasta strada, considerand ca amplasamentul are multe avantaje - localizat in una dintre cele mai sic cartiere din Londra, la 15 minute de centru, plasat intre doua golfuri si un parc imens, scrie AFP
"Daca cineva doreste sa combine avantajele unei case de la oras cu cele ale unei case de la tara, acesta va alege Bishops Avenue", afirma agentul imobiliar.
Drept urmare, bogatii lumii, proveniti din toate regiunile si sectoarele economice ale lumii, doritori sa locuiasca intr-o resedinta de renume apropiata de centru, cumpara sau incearca sa cumpere case pe aceasta strada, chiar daca nu vor sta in aceste case mai mult de cateva zile pe an.
Magnatul indian al industriei siderurgice, Lakshmi Mittal, care detine deja o vila somptuoasa pe o alta "strada a miliardarilor" din centrul Londrei, Kensington Palace Gardens, detine o proprietate si pe strada Bishops.
Insa acest paradis imobiliar, unde piscina interioara si climatizarea reprezinta dotarile minime, unde cel mai ieftin apartament costa doua milioane lire sterline (aproape trei milioane euro), ar putea sa fie afectat in cazul in care guvernul va vota un proiect destul de controversat - reviziurea statutului fiscal foarte avantajos pentru "rezidentii fara cetatenie".
Londra, una dintre principalele centre financiare ale lumii, este de asemenea si un "paradis fiscal" ce atrage averile strainilor, subliniaza Trevor Abrahamson, pentru AFP.
"Daca guvernul va incerca sa modifice regulile privind statutul rezidentilor fara cetatenie, ar putea suferi, pentru ca regiuni precum Geneva, Frankfurt sau Dubai fac mari eforturi pentru a atrage aceste persoane", avertizeaza acesta.
Iar strada Bishops Avenue, ca si intreaga capitala britanica, ar putea pierde o mare parte din puterea de atractie, afirma agentul imobiliar.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI