Fondul Proprietatea l-a numit sef pe Bogdan Hutuca

Data publicarii: 12-02-2008 | Economie

Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea a numit, din 7 februarie, un nou presedinte in persoana lui Bogdan Hutuca, in urma unei decizii luate la sfarsitul anului trecut, a anuntat marti Fondul.

Astfel, Bogdan Hutuca il inlocuieste in aceasta functie pe Emanoil Negut. Numirea lui Hutuca vine ca urmare a deciziei luate de consiliul de supraveghere la sfarsitul lui 2007, conform careia, pana la selectarea administratorului de fond, membrii consiliului vor ocupa, prin rotatie, pozitia de presedinte, se arata in comunicatul de presa.

De administrarea Fondului Proprietatea sunt interesate 37 de companii internationale, iar fostul presedinte al consiliului de supraveghere, Emanoil Negut, estima saptamana trecuta ca societatea care va administra Fondul va fi selectata pana la sfarsitul lunii octombrie.

La finalul anului trecut, Fondul Proprietatea a inceput alegerea evaluatorului pentru activele Fondului, primul pas pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a acestuia.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,24 miliarde lei (3,87 miliarde euro).

In prezent, Fondul Proprietatea are detineri la 88 de companii, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Din 28 ianuarie, actionarii Fondului Proprietatea isi pot vinde participatiile in mod direct, fara a mai atrebui sa astepte listarea la bursa, in baza unei hotarari de guvern care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea. Pana la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), fostii proprietari pot opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 lei din sumele cuvenite.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii ale conducerii Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza cel mai devreme in decembrie 2008.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: