MKB Romexterra Bank ofera credite cu 70% grad de indatorare, pe maxim 40 de ani

Data publicarii: 14-02-2008 | Finante-Banci

Incepand cu luna februarie, MKB Romexterra Bank acorda credite in conformitate cu noile norme aprobate de BNR, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

De la aceasta data, potentialii clienti ai bancii, precum si cei actuali, pot aplica pentru credite cu un grad de indatorare de pana la 70% din veniturile nete eligibile, aplicabil pentru toate tipurile de credite oferite persoanelor fizice. Veniturile nete, luate in calcul la stabilirea gradului de indatorare, se obtin prin deducerea cosului de cheltuieli minime cu o valoare aproximativa de 300 lei pentru fiecare membru al familiei, din totalul veniturilor nete totale lunare.

Astfel, pentru creditul destinat investitiilor imobiliare, perioada maxima de acordare a creditului a crescut de la 35 la 40 de ani, in conditiile in care varsta maxima a solicitantului la data scadentei finale a creditului, nu depaseste 70 de ani.

Totodata, banca a redus avansul solicitat clientilor in cazul finantarilor pentru investitii imobiliare de la 25% la 15% astfel incat suma maxima finantata este de pana la 85% din valoarea imobilului achizitionat.

Pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca Favorit Plus, odata cu aprobarea noilor norme, suma maxima acordata a crescut de la 150.000 Euro pana la 500.000 Euro (sau echivalent Lei), dar nu mai mult de 75% din valoarea de piata a garantiei. De asemenea, perioada maxima de acordare a acestui tip de credit a crescut de la 30 la 35 de ani.

Redactia BankNews.ro