Directorul Erste, Andreas Treichl, recomanda investitia pe termen lung in titlurile Erste
Data publicarii: 14-02-2008 | Finante-BanciDirectorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, recomanda romanilor sa investeasca pe termen lung in actiunile Erste, pentru ca este nevoie de investitii in aceasta regiune, care are un ritm de crestere considerabil, potrivit declaratiilor acestuia din prima zi de listare a Erste la Bucuresti.
"Fara indoiala, acesta este un moment istoric pentru Erste Bank, pentru Bursa de Valori Bucuresti, pentru investitorii locali. Actiunile Erste ofera investitorilor locali oportunitatea de a profita de potentialul de crestere pe termen lung al uneia dintre cele mai dinamice regiuni din Europa", a declarat joi directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl.
Treichl le-a recomandat investitorilor romani o abordare pe termen mediu si lung - sa cumpere acum actiuni Erste Bank, fara sa asculte prea mult comentariile analistilor, si sa se uite peste 10 ani la valoarea acestora.
"Nu analizati prea mult, cumparati si asteptati sa vedeti ce se intampla peste 10 ani. Am spus asta pentru ca in prezent Romania este criticata pentru ca are un deficit al contului curent foarte mare, pentru ca are o situatie politica dificila, pentru ca salariile au crescut dramatic si de asemenea este un an electoral", a mai spus Andreas Treichl cu ocazia primei zile de tranzactionare la Bucuresti.
Directorul general al Erste crede ca Romania trebuie analizata ca o tara ce se afla in centrul de interes al multor investitori industriali din intreaga Europa si este o localizare extraordinara, daca luam in considerare un orizont de timp mediu.
Titlurile Erste Bank au debutat joi la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti, a treia piata pe care sunt listate (dupa Wiener Borse si Burza Cennych Papiru Praha), si a avut ca pret de referinta cotatia de inchidere din 13 februarie de la Bursa de la Viena, calculata in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), de 139,10 lei.
Incepand din martie 2005, Bursa din Viena calculeaza si afiseaza indicele comun ROTX. Mai mult, Bursa din Viena detine licenta pentru marketarea indicilor BVB (BET, BET-FI si BET Compozit), iar din iulie anul trecut, furnizorii de date financiare de la Wiener Borse au acces in timp real si la datele de tranzactionare ale BVB prin intermediul liniilor de date existente.
Intrebat daca presedintele Bursei de la Viena ar trebui sa se teama de listarea Erste si la BVB, Andreas Treichal a spus ca momentan nu are de ce sa isi faca griji, dar ar trebui sa fie atent la faptul ca peste cativa ani Bursa de la Bucuresti ar putea fi mai mare decat cea de la Viena.
"Consideram ca interesul pentru BVB a crescut datorita acestor actiuni atractive si foarte cautate si, de asemenea, ca listarea la BVB va aduce actiunile Erste Bank si mai mult in atentia investitorilor romani. Operatiunile de arbitraj care pot rezulta in urma listarii de pe cele doua burse au potentialul de a stimula tranzactiile cu actiuni Erste Bank la Bursa din Viena, ceea ce rezulta in profit pentru ambele burse", a declarat joi directorul general al Bursei din Viena, Michael Buhl.
Actiunile bancii austriece se tranzactioneaza incepand de joi la categoria actiuni internationale de la BVB, sub simbolul EBS, conform ultimelor modificari ale Codului Bursei.
Pe piata de capital din Bucuresti sunt listate toate cele aproximativ 316,28 milioane de actiuni emise de Erste Bank, al carei capital social este 632,58 milioane euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice