Pietele din Romania si Serbia ar putea aduce ATEbank 10-15% din castiguri in 2010
Data publicarii: 14-03-2008 | Finante-BanciRomania si Serbia vor genera pana in 2010 intre 10% si 15% din castigurile ATEbank, a sasea banca din Grecia, a estimat joi directorul general adjunct al bancii, Panagiotis Varangis, intr-un interviu acordat Reuters.
"Tinta noastra este ca piata din Romania si cea din Serbia sa contribuie pana in 2010 la profiturile grupului cu cel putin 10-15%, comparativ cu nivelul actual de 6%", a declarat viceguvernatorul ATEbank.
"Numarul unitatilor noastre din Romania va creste pana la 30 in acest an, de la 18 cate avem in prezent. Pana in 2010, intentionam sa avem intre 50 si 55 de unitati pe piata romaneasca", a precizat Panagiotis Varangis.
ATEbank, detinuta de stat in proportie de 77%, a cumparat in 2006 pachetul majoritar de actiuni al bancii Mindbank din Romania, intr-un prim pas de extindere in afara Greciei. Ulterior, ATEbank a cumparat 20% din actiunile AIK Banka din Serbia.
Cele mai mari banci din Grecia s-au extins prin achizitii in Balcani si in Turcia, in cautarea de oportunitati de crestere.
Lipsa expunerii la criza creditelor ipotecare cu grad mare de risc si la valorile mobiliare asociate i-a scutit pe creditorii greci de deprecierile de active pe care le-au anuntat unii dintre concurentii lor de pe alte piete.
Actiunile ATEbank s-au ieftinit cu 24% de la inceputul anului pana in prezent, sub deprecierea de 27,7% a intregii piete de capital din Grecia.
Varangis a mai spus si ca ATEbank vrea sa faca si alte achizitii in Romania, daca apare o astfel de ocazie.
"Scopul nostru este sa crestem organic pe piata romaneasca, dar, daca vom avea o ocazie de cumparare, o vom analiza atent", a precizat directorul general adjunct al ATEbank. "Luam in considerare posibilitatea de achizitii in sud-estul Europei si in Egipt, pentru a ne extinde prezenta in regiune, dar pana acum nu am gasit nimic interesant", a adaugat Varangis.
Seful ATEbank a descris Romania ca pe o tara cu crestere solida, o populatie mare si o penetrare bancara slaba. Romania are nevoie de multe investitii in infrastructura si ar putea adera la zona euro, a adaugat Varangis.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI