ING Bank Romania si-a sporit profitul de peste doua ori, pana la 72,9 milioane lei in 2007
Data publicarii: 19-03-2008 | Finante-BanciProfitul brut al ING Bank Romania a crescut anul trecut cu 148%, pana la 72,9 milioane lei, in conditiile in care activele bancii au avansat cu 13%, pana la 8,1 miliarde lei (2,24 miliarde euro), a declarat miercuri directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.
Veniturile nete ale bancii au avansat cu 41% anul trecut, pana la 327 milioane lei, de la 232 milioane lei in 2006.
Reprezentantii bancii au precizat ca veniturile pe 2006 au fost rectificate in urma modificarilor privind comisioanele platite, intrate in vigoare din ianuarie 2007.
"Suntem sub buget in materie de costuri si peste buget in materie de venituri. 2007 a fost un an de crestere organica pentru ING Bank Romania, am investit in extinderea retelei de sucursale si in dezvoltarea ofertei de produse", a mai explicat Negritoiu.
Portofoliul de credite al ING Bank Romania a ajuns la finalul anului 2007 la 4,7 miliarde lei (1,3 miliarde euro), in crestere cu 79% fata de sfarsitul lui 2006.
In functie de active, cota de piata a ING Bank a scazut in 2007 la 3,25%, banca ajungand pe locul 10 in sistemul bancar romanesc, de pe locul 7 pe care il ocupa in 2006, cand ING Bank Romania avea o cota de piata de 4,2%.
Negritoiu a explicat ca scaderea cotei de piata a ING Bank Romania a fost determinata de intrarea unor noi banci, de cresterea generala a pietei, dar si de posibilitatile reduse de investitii pe care le ofera piata financiara si de apetitul redus pentru depozite pe segmentul de companii.
"Poti creste cota de piata daca stimulezi atragerea depozitelor si cresterea creditarii, insa noi, din cauza nivelului ridicat al rezervelor minime obligatorii, nu ne permitem sa oferim clientilor dobanzi foarte reduse", a explicat Negritoiu.
In plus, el a spus ca banca nu are in structura balantei nici imobiliare, factoring sau leasing, de care se ocupa alte entitati din grupul ING.
Negritoiu a mai spus ca, din 2009, banca isi propune sa aiba o expunere consolidata pe toate instrumentele financiare, dar si o crestere in continuare a cotei de piata, nu numai pe active, ci si pe produse bancare precum creditele sau depozitele.
Pe segmentul de retail, ING Bank si-a dublat numarul de clienti in 2007, ajungand la jumatate de milion, si a extins reteaua pana la 147 de unitati, prin deschiderea a 37 de noi unitati Self'Bank.
Pe segmentul serviciilor bancare pentru companii, banca a raportat in 2007 o crestere cu 17% a portofoliului de clienti, ceea ce corespunde unui numar de 219 clienti noi. De asemenea, numarul unitatilor de wholesale banking a crescut de la 23 de unitati in 2006 la 29 anul trecut.
Printre produsele noi introduse pe acest segment se afla si derivativele, precum Forex Option sau Interest Rates Swap.
Numarul de angajati ai ING Bank Romania a crescut de la 890 in 2006 la 1.000 la sfarsitul anului trecut in sucursalele bancare, iar in unitatile in regim de franciza banca a ajuns la 700 de angajati.
Pe langa ING Bank Romania, grupul ING mai detine in Romania ING Asigurari de Viata si Pensii Private, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management si ING Real Estate Development. In curand, grupul va demara doua noi afaceri in Romania, Real Estate Financing si Asset Management, a mai precizat Negritoiu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online