Cea mai mare banca din lume, a inregistrat, anul trecut, un profit de 11,56 mld USD
Data publicarii: Astazi, 26-03-2008 | InternationalIndustrial & Commercial Bank of China (ICBC), cea mai mare banca din lume in functie de capitalizarea de piata, a afisat, in 2007, o crestere de profit mai mare decat era asteptat, de 65%, ca urmare a cresterii dobanzilor si a veniturilor obtinute din comisioane, scrie Reuters.
ICBC a inregistrat un profit net de 81,52 miliarde yuani (11.56 miliarde dolari) in 2007, fata de 49,3 miliarde yuani in 2006.
ICBC a anuntat, de asemenea, ca la sfarsitul anului trecut, detinea titluri ganantate prin credite ipotecare riscante in valoare de 1,23 miliarde dolari, in termeni nominali, si ca a inregistrat pierderi totale de de 400 milioane dolari, ca urmare a scaderii valorii activelor.
Dupa ce au avut un an foarte profitabil in 2007, bancile chineze se asteapta la o piata mai dificila in 2008, deoarece autoritatile de la Beijing au decis inasprirea conditiilor de creditare si alte masuri de control al inflatiei intr-o economie care creste in mod galopant.
23 de analisti chestionati de Reuters au estimat ca ICBC va inregistra castiguri de 80,49 miliarde yuani, cu un profit de 16,99 milioane yuani in trimestrul al patrulea.
Actiunile ICBC s-au depreciat la bursa de la Hong Kong cu 24% in acest an, pana vinerea trecuta, in comparatie cu indicele de referinta Hang Seng, care a inregistrat o scadere de 24%, intr-o piata globala derutata.
Actiunile bancii chineze s-au apreciat cu 8,56%, marti, inainte de anuntarea rezultatelor financiare, fata de castigul de 6,43% inregistrat de indicele Hang Seng.
ICBC, un mamut controlat de statul chinez, a devansat, in luna iulie 2007, grupul american Citigroup, devenind cea mai mare banca la nivel mondial in functie de capitalizarea de piata. HSBC Holdings, cea mai mare banca din Europa, este a treia mare institutie de creditare din lume dupa capitalizarea de piata.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice