Job-hoppingul, un fenomen care castiga teren pe piata muncii

Data publicarii: 26-03-2008 | HR/Cariere

Schimbarea frecventa a locurilor de munca, cunoscuta si sub numele de job-hopping, este in prezent cea mai rapida modalitate de a obtine o crestere salariala, insa pe termen lung, trecerea rapida de la un job la altul dauneaza perspectivelor salariale, potrivit celui mai recent studiu realizat de Universitatea British Columbia, citat de Wall-Street.
 
Angajatii care isi schimba frecvent locul de munca ajung sa castige in cele din urma mai putin decat colegii lor cu un loc de munca stabil, potrivit studiului realizat de Universitatea British Columbia.

Mobilitatea poate reprezenta un adevarat avantaj in primii ani de angajare, fara a fi alaturata demisiilor, exceselor sau plecarilor din cauza unor probleme familiale.

In acest caz, mobilitatea fie moderata, fie ridicata, poate conduce la castigarea unor venituri mai mari fata de angajatii care au un loc de munca stabil.

Insa, in afara acestei situatii, studiul arata ca salariile au scazut pe masura ce mobilitatea a crescut.

Acest fenomen de "job hopping" a luat amploare, atat pe pietele internationale, cat si in Romania. "La noi inca se vaneaza salarii si exista destul de multi asa zis job hopperi care, de fapt fac din acest obicei o practica frecventa, mutandu-se de la un angajator la altul din dorinta de a-si mari veniturile. Piata muncii din Romania este inca efervescenta. Am trecut de la surplus de personal la criza de personal, la deficit", este de parere Florin Ochiana, Country Manager la Grafton Recruitment.

Desi utilizarea unei astfel de strategii pentru a-ti mari salariul pare avantajoasa, pe terment lung, job hopperii vor fi pusi in situatia de a nu mai fi luati in considerare de catre angajatori datorita instabilitatii profesionale.

Integral in Wall-Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: