Zepter a depus cererea de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii

Data publicarii: 24-04-2008 | Afaceri

Zepter Fond de Pensii a depus cererea de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, a declarat directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Cristian Rosu.

"In acest moment avem discutii cu cativa dintre administratorii din coada listei a celor din pilonul II, dar cu certitudine nu avem decat cererea depusa in acesta dimineata de catre Zepter", a spus Cristian Rosu.

Faptul ca aceste companii s-au retras înseamna ca au un grad de responsabilitate ridicat "fata de putinii participanti pe care au reusit sa ii determine sa semneze pentru fondurile administrate de ei", a adaugat directorul CSSPP.

"Pentru ca nu au putut sa le garanteze o protectie adevarata asupra banilor lor, nu fac decat ca la momentul anterior intrarii banilor  in sistem sa se retraga pentru ca acestia sa nu fie prejudiciati printr-o gestionare defectuoasa a sumelor care le vor reveni", a precizat directorul general al CSSPP.

Dupa repartizarea aleatorie, Zepter Fond de Pensii reusise sa atraga 1.649 participanti, cota sa de piata fiind de 0,04%, potrivit datelor CSSPP.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: