Sistemul de roviniete va fi modificat anul viitor

Data publicarii: 01-05-2008 | Auto

Actualul sistem de roviniete va fi modificat anul viitor, prin realizarea unui sistem de camere video pe drumurile nationale pentru verificarea existentei si valabilitatii rovinietelor, a declarat ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

"Exista un proiect de inlocuire a acestui sistem, prin montarea de camere video pe toate drumurile nationale, care vor citi datele de pe roviniete. Evident, va fi schimbata si forma actuala si designul rovinietelor", a spus ministrul transporturilor.

Acest proiect a fost anuntat in urma cu un an si ar fi trebuit sa intre in functiune incepand cu 2008, insa implementarea sa a fost intarziata.

Pe de alta parte, Ludovic Orban a precizat ca nu a existat anul acesta o "criza" a rovinietelor. "Nu a fost facuta alimentarea cu roviniete in toate statiile cu care au existat contracte, insa acestea s-au gasit in majoritatea locatiilor", a precizat Orban. El a adaugat ca singurii care nu au avut roviniete sunt cei care "nu au iesit cu masinile din Bucuresti anul acesta".

Mai mult, ministrul transporturilor a declarat ca in acest moment sunt deschise procedurile de licitatie, astfel incat rovinietele sa existe pe piata in toate locatiile contractate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: