Bancile isi pun bancomate inteligente

Data publicarii: 06-05-2008 | Finante-Banci

Bancomatele inteligente incep sa fie instalate de mai multe banci de pe piata autohtona. Ultima banca intrata in clubul celor cu automate destepte este Volksbank, noteaza Evenimentul Zilei. Noile ATM-uri pe care le instaleaza banca permit depunerea de numerar in conturile de card si rambursarea ratelor la credite si la cardurile de credit.

Masina "inghite" lei si euro, si face si schimb valutar, daca ai banii in lei si trebuie sa achiti o rata in euro sau franci elvetieni. "Avem circa 45 de bancomate inteligente functionale si urmeaza instalarea a inca 40 in aceasta luna. Speram sa avem circa 150 pana la sfarsitul anului", afirma Alina Ferseta, senior marketing & PR officer la Volksbank.

Aparate multifunctionale

Masinile bancare inteligente nu sunt o noutate absoluta pe piata autohtona. Primele au fost instalate de ING Bank, odata cu inaugurarea unitatilor Self Bank, in 2004. ING are Bancomatul, care permite retragerea, dar si depunerea de numerar si interogarea soldului. Acesta este acompaniat de alte masini care le permit clientilor bancii sa faca o serie de operatiuni: multimatul, de exemplu, care este un fel de computer specializat in transferuri. Ce banci mai au bancomate inteligente?

ATM-urile Millennium Bank permite depunerea de numerar, plata ratelor la cardurile de credit, schimbarea PIN-urilor la carduri. ABN Amro Bank are cateva bancomate care permit si depunerea de numerar, de exemplu. Credit Europe Bank a inceput in aprilie instalarea de ATM-uri care permit depunerea de numerar in conturile curente si cele atasate cardurilor.

Integral in Evenimentul Zilei

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: