CEC si-a schimbat numele in CEC Bank si ofera mai multe produse si servicii

Data publicarii: 06-05-2008 | Finante-Banci

Casa de Economii si Consemnatiuni si-a schimbat denumirea in CEC Bank, a adoptat o noua imagine si a lansat un serviciu de internet banking, un card, trei produse pentru accesarea fondurilor europene si vrea sa ofere in curand si un credit ipotecar pentru locuinte, a spus marti presedintele bancii.

Noua sigla CEC BankNoua sigla a bancii infiintate in 1864 este o frunza de stejar, care renaste an de an, iar scutul din sigla CEC Bank semnifica siguranta si protectie. "Verdele inseamna viata, sinceritate si renastere", a declarat presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.

CEC Bank si-a modernizat peste 30 din 1.404 sedii, iar pana in 2010 vrea sa isi renoveze toate unitatile. "Vrem sa aducem toata reteaua CEC Bank la standarde europene", a adaugat Ghetea.

Banca are in prezent un portofoliului de depozite de peste 2,7 miliarde euro, peste 600.000 carduri si 3 milioane de clienti. "Acesti clienti asteapta de la noi produse si servicii de calitate, accesibile si in afara de portofoliului de produse si servicii pe care le avem", a spus presedintele bancii si a adaugat ca CEC Bank lanseaza serviciul internet banking - cu produsul numit CEConline, un card nou Mastercard embosat - prin care se pot face rezervari si de acasa si un program pentru cei care acceseaza fonduri europene. De asemenea, CEC Bank vrea sa lanseze, in curand, un credit ipotecar pentru locuinta, cu o asigurare de viata gratuita inclusa.

CEC Bank are peste 61% din unitati plasate in mediul rural, motiv pentru care banca si-a propus prin strategia lansata in luna mai a anului trecut, sa devina lider in mediul rural, in conditiile in care, in prezent, 12% din totalul creditelor acordate de banca sunt pentru agricultura.

Potrivit datelor statistice ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), peste 80% din ferimerii indreptatiti sa primeasca fonduri europene s-au adresat CEC pentru a primi fondurile necesare inceperii productiei, a mai spus Ghetea.

"Ne-am propus in acest an sa crestem activitatea noastra ca sa ne putem atinge obiectivele. Chiar si pentru creditele acordate, CEC si-a propus sa aiba un ritm de crestere peste nivelul bancar. Vom recupera cu toata seriozitatea si prudenta necesara. Pe termen lung, banca doreste sa devina o banca comerciala puternica, care sa poata oferi clientilor sai toate serviciile bancare. Nu e simplu, de la o banca de economii sa devi o banca comerciala. Trebuie sa ai acel knowhow, si CEC a dat dovada ca incearca", a mai spus Ghetea.

Presedintele CEC Bank a adaugat ca banca il are alaturi pe actionarul sau - statul romin, care a luat in ultima perioada decizii importante de majorare a capitalului bancii, de aprobare a unei strategii care sa dea o directie de actiune si de a lasa la dispozitia bancii intregul profit, ca sa se poata dezvolta.

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: