BCR si Erste Group lanseaza in Romania Group Junior Trainee Program

Data publicarii: 06-05-2008 | HR/Cariere

Banca Comerciala Romana (BCR) s-a alaturat proiectului "Group Junior Trainee" derulat de Grupul Erste la nivelul tuturor subsidiarelor sale, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Group Junior Trainee este un program intesiv de training prin care se urmareste pregatirea de specialisti in diverse domenii bancare. Programul, care se deruleaza la nivelul Grupului Erste, se adreseaza tinerilor absolventi de studii superioare sau studenti in ani terminali si va fi implementat in cadrul BCR de catre Directia de Resurse Umane", a declarat Paula Covrig, Manager de Recrutare si Dezvoltare, din cadrul BCR.

Cei care vor participa la acest program vor efectua in cadrul bancii un stagiu de un an de practica platita. Cursantii pot opta pentru a efectua stagiul de practica in cadrul unuia dintre urmatoarele departamente: Risk Management; Corporate Banking; Project Finance si Group Large Corporate. Acestia vor putea efectua programul de pregatire atat in cadrul BCR cat si in celelalte subsidiare din Erste Group.

Programul demareaza la 1 Septembrie 2008 si se intinde pe durata a 12 luni. Daca dupa cele 12 luni participantii  trec cu succes de audierea finala ei vor primi un contract pe perioada nelimitata cu banca locala, in departamentul in care au activat. 

Cursantii vor beneficia de metode moderne de instruire precum traininguri on-the-job, seminarii care vor include si traininguri de soft skills, blended learning (o combinatie intre E-learning si seminarii in sala de curs), studii de caz pe echipe, job rotation. Participantii de pe linia de Risk Management vor beneficia de un training de aprofundare suplimentar, pe durata a cinci saptamani. 

"Pana acum, in cursa s-au inscris 300 de candidati din care vom alege cei 6 finalisti. In procesul de selectie, candidatii care corespund profilului cautat vor participa la mai multe interviuri si vor fi supusi unor teste care releva potentialul lor profesional si personal, cunostintele de baza in domeniul financiar si alte abilitati necesare atingerii obiectivului programului", a mai adaugat Paula Covrig.  

Cei interesati pot depune un CV si o scrisoare de intentie pe adresa: roxanaloredana.ichim@bcr.ro cu mentiunea "Group Junior Trainee".

Ultimele stiri pe BankNews.ro: