Banca poloneza PKO BP discuta cu OTP o posibila fuziune sau un holding mixt

Data publicarii: 08-05-2008 | International

PKO BP, cea de-a doua banca din Polonia, a purtat discutii de cooperare cu banca ungara OTP, ce au inclus posibilitatea unei asocieri sau a unei companii de holding mixte, arata un articol publicat joi de cotidianul Rzeczpospolita, care il citeaza pe presedintele PKO, potrivit portfolio.hu.

"Reprezentantii OTP sunt deschisi chiar si unei cooperari foarte apropiate", a declarat pentru ziar directorul executiv al PKO, Rafal Juszczak.

Acesta a spus ca partile discuta "mai multe optiuni, printre care o fuziune, crearea unui holding, etc.". Juszczak a adaugat ca trezoreria Poloniei va trebui sa intruneasca anumite conditii inainte de efectuarea unei tranzactii, insa nu a oferit alte detalii.

Exista numai cateva banci mai mari in Europa Centrala si de Est care nu sunt controlate de banci straine, iar OTP si PKO BP, controlata de stat, se afla printre acestea.

Juszczak, care a fost numit director executiv al PKO anul trecut, in timpul fostei guvernari conservatoare, va fi inlocuit pe 20 mai de fostul sef al bancii centrale poloneze, Jerzy Pruski.

Ministrul trezoreriei din cadrul noului guvern de centru dreapta a spus ca Polonia va lua in considerare reducerea participatiei de 51% in cadrul PKO, daca va controla in continuare banca.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: