Noua strategie a BERD in Romania are ca prioritati companiile private, energia si infrastructura

Data publicarii: 13-05-2008 | Finante-Banci

Investitiile Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in Romania se vor concentra pe companiile private, energie si infrastructura, arata noua strategie a institutiei pe urmatorii trei ani, anuntata printr-un comunicat al BERD.

"BERD va acorda un sprijin mai mare societatilor private locale, pentru a le ajuta sa devina mai competitive si sa se dezvolte mai mult. In acest scop, banca este pregatita sa isi asume riscuri sporite prin participarea la capital, pentru a sprijini restructurarea si dezvoltarea societatilor locale, precum si pentru a promova extinderea acestora in afara granitelor tarii, in regiunea in care opereaza banca", se mai arata in comunicatul BERD.

Institutia si-a exprimat interesul si pentru dezvoltarea firmelor din zona rurala, pentru crearea de noi locuri de munca si pentru a sustine cresterea economiei romanesti.

Pe partea energetica, BERD intentioneaza sa ajute Romania sa-si reduca intensitatea energetica, prin proiecte in domeniile eficientei energetice si energiei regenerabile, in cadrul Initiativei BERD privind Energia Durabila.

De asemenea, BERD sustine implicarea capitalului privat in proiecte de infrastructura si sprijina municipalitatile mai mici sa-si dezvolte capacitatea de utilizare a fondurilor europene structurale si de coeziune.

Volumul total al investitiilor inlesnite de BERD in Romania este, pana in prezent, de 10 miliarde euro, dintre care 3,5 miliarde euro din surse proprii, iar restul de 6,5 miliarde euro sunt investitii mobilizate din surse externe.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: