JPMorgan a oferit slujbe unui numar de 6.000 angajati ai bancii falimentare Bear Stearns

Data publicarii: 13-05-2008 | International

JPMorgan Chase & Co, ce va achizitiona banca de investitii rivala Bear Stearns Cos, grav afectata de criza creditelor, a oferit pana in acest moment slujbe unui numar de 6.000 angajati ai Bear, din totalul de 14.000, a declarat pentru Reuters o sursa avizata.

JPMorgan a refuzat sa comenteze aceasta informatie.

Directorul general al JPMorgan, James Dimon, a declarat ca aproximativ trei sferturi dintre deciziile privind viitorul angajatilor Bear Stearns au fost luate, 40% dintre acestia primind noi slujbe.

Restul, de aproximativ 3.500 de angajati, vor primi un raspuns in urmatoarele doua saptamani.

Fuziunea celor doua banci va fi finalizata la data de 1 iunie.

Soarta bancherilor si traderilor Bear Stearns a fost incerta, de cand banca, cu sediul la New York, a fost fortata sa accepte sa fuzioneze cu JPMorgan, rival aflat intr-o situatia financiara mult mai buna.

Oficiali ai JPMorgan au negat saptamani in sir ca stiu cate concedieri vor avea loc ca urmare a acestei operatiuni, existand speculatii conform carora jumatate din personalul Bear Stearns va fi concediat.

Asupra JPMorgan exista o presiune pentru a reduce costurile si personalul, intr-o perioada in care criza de pe pietele financiare continua sa afecteze afacerile, conform Reuters.

Avand in vedere ca bancherii de pe Wall Street au concediat zeci de mii de angajati, JPMorgan este asteptata sa reduca din propriul personal pentru a face loc angajatilor Bear Stearns, considerati mai buni, a adaugat sursa, pentru Reuters.

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: