Tariceanu propune un parc industrial pe fosta platforma Aro, pentru a contracara interese imobiliare

Data publicarii: 13-05-2008 | Economie

Seful Executivului va propune autoritatilor din Campulung ca pe fosta platforma a uzinei Aro sa fie infiintat un parc industrial, pe care sa isi desfasoare activitatea furnizorii care vor lucra in parteneriat cu Dacia, Tariceanu spunand ca pe amplasament, in acest moment, exista interese imobiliare.

"Din pacate, la Campulung, dupa inchiderea uzinei Aro, in loc ca amplasamentul sa fie transformat intr-un parc industrial, cei care au preluat aceasta intreprindere, prin licitatie, se gandesc mai degraba la proiecte de tip imobiliar", a declarat Tariceanu cu ocazia lansarii uzinei de la Mioveni, care va produce cutii de viteza pentru autoturismele Renault si Nissan.

Seful Executivului a precizat ca va discuta cu primarul din Campulung si cu reprezentantii Consiliului Judetean, astfel incat sa fie demarat, "imediat", un proiect de infiintare a parcului industrial.

Tariceanu a mai spus ca Renault va investi in Romania, in urmatorii 3 ani, aproximativ 600 milioane euro, care se vor adauga investitiilor de aproximativ un miliard euro realizate de producatorul francez in tara noastra.

Uzina inaugurata marti de premierul Tariceanu va produce cutii de viteza pentru 8 vehicule din gama Renault si pentru 7 vehicule din gama Nissan. Investitia se ridica la 146 milioane euro, iar pana la sfarsitul anului 2010 va ajunge la 214 milioane euro. Numarul actual de angajati este de aproape 350, pana la sfarsitul anului vor fi 430, urmand ca pana la finele anului 2009 in uzina sa lucreze aproximativ 660 de angajati.

Platforma Aro Campulung Muscel a fost vanduta in 4 mai, anul trecut, la cea de-a treia licitatie, blocul functional al uzinei fiind adjudecat de firma bucuresteana Landmark Management SRL. Aceasta companie a fost, de altfel, singurul ofertant, pretul la care s-a batut palma fiind de 53.260.000 lei, adica pretul de pornire al licitatiei, care inseamna putin peste 16 milioane de euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: