CEC Bank vrea sa ajunga la o cota de piata de 4,5%, pana la finalul anului

Data publicarii: 13-05-2008 | Finante-Banci

CEC Bank si-a propus sa atinga la sfarsitul anului o cota de piata de 4,5%. Primul pas in obtinerea acestui obiectiv este orientarea bancii catre segmentul corporate, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele bancii.

Fosta Casa de Economii si Consemnatiuni si-a lansat saptamana trecuta, noua imagine si anunta o campanie sustinuta menita sa transforme singura banca aflata inca in portofoliul statului intr-un jucator important pe piata bancara. De altfel, noua strategie a CEC Bank se inscrie in politica generala a bancilor din Romania care sunt interesate in principal de cresterea cotei de piata si mai putin de profit.

Politica dusa de BNR a dus la scumpirea creditelor pentru nevoi personale si a determinat bancile sa se orienteze spre sectorul economic. Intreprinderile mici si mijlocii, agricultura si constructiile sunt tintele principale ale sistemului bancar.

"As spune ce se intampla la CEC. Noi suntem intr-adevar intr-o perioada in care atacam cu mai mult curaj creditele pentru persoanele juridice, cerere exista, exista chiar o cerere acceptabila din punct de vedere al riscului," a explicat Radu Ghetea.

The Money Channel

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: