MKB Romexterra Bank a marit dobanzile la economiile in lei si euro cu pana la 1,5 puncte procentuale

Data publicarii: 15-05-2008 | Finante-Banci

MKB Romexterra Bank a majorat dobanzile la economiile in lei si euro cu cel mult 1,5 puncte procentuale, cea mai imporanta marire fiind aplicata la depozitul Atractiv 24, pentru care clientii bancii primesc o dobanda anuala de 10%, a anuntat banca.

Depozitul Atractiv 24 se constituie pe o perioada de 24 de luni, iar dobanda anuala practicata de banca se ridica la 10% pentru populatie si la 9,5% pentru companii, in crestere cu 1,5% respectiv 1%, se arata in comunicat.

Potrivit datelor bancii, pe durata depozitului se pot face retrageri de numerar pana la plafonul minim de constituire. Dobanda nu este afectata in cazul desfiintarii depozitului inainte de scadenta si, de asemenea, nu sunt obligatorii depunerile lunare fixe, astfel incat fiecare client poate opta pentru frecventa sumelor depuse.

In cazul depozitului Acumulare, dobanzile anuale au fost majorate pana la 7,50% pe an pentru persoane fizice si pana la 6,5% pe an pentru firme, fiind majorate cu pana la 1 punct procentual. Acest tip de depozit se constituie pe o perioada de 12 luni si are caracter revolving. Pe durata depozitului se pot face noi depuneri sau retrageri de numerar, fara sa fie afectata dobanda, care se calculeaza avand la baza soldul zilnic si se capitalizeaza lunar, potrivit datelor bancii.

Dobanzile practicate de banca pentru depozitele la termen in lei pentru populatie si firme sunt cuprinse intre 8% pentru cele la o luna si 9,25% pentru cele cu scadenta la un an.

Certificatele de depozit au o dobanda anuala de 8,9%, inregistrand astfel o crestere de 0,65 puncte procentuale.

Dobanzile depozitelor in euro variaza in functie de produs si pot ajunge pana la 5,25% pe an pentru populatie si la 5% pe an pentru firme, se mai arata in comunicat.

Dobanzile oferite de banca la aceasta data nu sunt promotionale, ci se aplica pe intreaga perioada de constituire a depozitelor, se mai spune in comunicat.

MKB Romexterra Bank, subsidiara grupului financiar MKB - BayernLB, a inregistrat la sfarsitul anului trecut active de 2 miliarde lei, in crestere cu 63% fata de cele din 2006. Banca are in prezent 83 de unitati teritoriale in tara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: