Lockheed Martin a castigat un contract de 1,5 miliarde dolari cu US Air Force

Data publicarii: 16-05-2008 | International

Compania Lockheed Martin a anuntat ca a castigat un contract cu US Air Force pentru construirea unei noi generatii de sateliti ce functioneaza pe baza sistemului de pozitionare globala (GPSIII), acord evaluat de o sursa avizata la 1,5 miliarde dolari, informeaza Reuters.

Lockheed Martin - cel mai mare furnizor de echipament aerospatial si tehnologic al Pentagonului - a castigat contractul in fata celor de la Boeing - cel de-al doilea furnizor de echipament tehnologic avansat al Pentagonului - si urmeaza sa construiasca prima serie de sateliti ce functioneaza pe baza noului sistem de pozitionare globala (GPSIII).

Air Force a precizat ca planuieste sa achizitioneze opt sateliti, insa o sursa avizata a declarat ca acordul initial urmarea achizitionarea a doi sateliti, cu optiunea de a cumpara inca zece.

Air Force va sustine, vineri, o teleconferinta pentru a discuta datele contractului.

Lockheed a precizat ca acordul este o realizare importanta, inclusiv pentru partenerii de la ITT si General Dynamics.

Noua constelatie de sateliti va oferi mai multa precizie utilizatorilor din intreaga lume. Primul satelit din noua serie va fi lansat in 2013 sau 2014.

Satelitii ce folosesc sistemul de pozitionare globala (GPS), pe una din cele sase orbite, inconjoara Pamantul la fiecare 12 ore, oferind parametri necesari navigatiei terestre, aeriene si navale, sau sisteme de monitorizare sau de efectuare a achizitiilor.

Satelitii GPS III vor dispune de un semnal mai puternic decat configuratiile precedente, sporind rezistenta in anumite cazuri de blocare, considerata o amenintare tot mai mare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: