Bank of Cyprus a obtinut profit in Romania in trimestrul I, la cateva luni dupa intrarea pe piata

Data publicarii: 29-05-2008 | Finante-Banci

Afacerile de pe piata romaneasca ale grupului financiar cipriot Bank of Cyprus au generat un profit dupa impozitare de 1,3 milioane euro in primul trimestru al acestui an, la mai putin de un an de la inceperea operatiunilor in Romania, a anuntat, joi, grupul bancar.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie 2007 pe sectorul institutiilor de leasing, iar in iulie 2007 a inceput operatiunile bancare, vizand in primul rand sectorul de corporate banking.

Portofoliul de credite de pe piata romaneasca al Bank of Cyprus a ajuns la finalul lunii martie la 349 milioane euro, fata de 29 milioane euro in martie 2007.

Bank of Cyprus vrea sa deschida sapte noi unitati in acest an, 15 in 2009 si inca 15 in 2010.

Planurile pentru 2010 au fost reconfirmate, grupul urmand sa aiba 40 de unitati in Romania, din care 22 in Bucuresti, si un portofoliu de credite de 1,5 miliarde euro.

Carduri si internet banking in 2008

Grupul cipriot si-a propus sa intre pe piata romaneasca a cardurilor si sa ofere servicii de internet banking in acest an.

Tot pentru acest an, Bank of Cyprus vrea sa detina o infrastructura completa de retail pe piata bancara romaneasca, care presupune tintirea clientelei profesionale si oferirea de produse de creditare competitive in primul an.

Banca si-a propus sa intre mai puternic pe finantarea de proiecte in Romania si pe pe credite sindicalizate.

Bank of Cyprus a afisat pentru primul trimestru din 2008 un profit dupa impozitare de 116 milioane euro, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: