Visa mentine comisioanele pentru tranzactiile din Uniunea Europeana, in ciuda deciziei MasterCard
Data publicarii: 14-06-2008 | Finante-BanciVisa Europe va continua sa perceapa comisioane pentru tranzactiile internationale efectuate prin intermediul cardurilor, in ciuda deciziei rivalei MasterCard de a suspenda aceste taxe, pentru a evita o sanctiune din partea Uniunii Europene, relateaza Reuters.
"Anuntul de ieri nu are niciun impact asupra sistemului de taxare practicat de Visa Europe", a declarat vineri un purtator de cuvant al companiei.
Unele dintre principalele companii de retail, precum Carrefour, H&M, Marks & Spencer si Ikea au considerat, dupa decizia MasterCard, ca Visa va fi supusa presiunilor de reformare a sistemului de comisionare.
Un euro din noua cheltuiti de consumatorii din Europa se face prin unul din cele 350 de milioane de carduri Visa Europe.
"Suntem in discutii cu Comisia Europeana, in legatura cu modul in care vom stabili pe viitor comisioanele de tranzactionare, iar acestea continua. Dorim sa ajungem la un acord cu Uniunea Europeana in viitorul apropiat", a adaugat purtatorul de cuvant.
Comisia Europeana a anuntat in luna decembrie a anului trecut ca sistemul multilateral de taxare (MIF) impus de MasterCard pentru tranzactiile internationale realizate prin intermediul cardurilor MasterCard si Maestro a incalcat timp de 15 ani, regulile de competitie impuse de uniune.
Uniunea Europeana oferise MasterCard un termen de sase luni, pana pe 21 iunie, pentru a schimba structura sistemului de taxare a tranzactiilor internationale, in caz contrar compania riscand amenzi pentru fiecare zi de intarziere.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul