Banca Romaneasca mizeaza pe un profit brut de 56,9 milioane lei in 2008
Data publicarii: 23-06-2008 | Finante-BanciActionarii Bancii Romanesti, membra a grupului financiar elen National Bank of Greece, au aprobat in 22 mai bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede obtinerea unui profit brut de 56,9 milioane lei (15,5 milioane euro), potrivit hotararii AGA publicata in Monitorul Oficial.
Astfel, Banca Romaneasca si-a propus sa realizeze venituri de 750,63 milioane lei si cheltuieli de 693,73 milioane lei in acest an, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli.
Anul trecut, Banca Romaneasca a obtinut un profit brut de 8,35 milioane lei, corespunzatoare unor venituri de 1,194 miliarde lei si a unor cheltuieli de 1,185 miliarde lei, potrivit unei hotarari a actionarilor tot din 22 mai.
Profitul net de anul trecut, in valoare de 5,55 milioane lei, a fost distribuit de actionari pentru rezerve legale (384.411 lei), alte rezerve (1,85 milioane lei) si ca rezultat reportat negativ provenit din corectarea unor erori fundamentale (3,31 milioane lei).
Actionarii bancii au mai aprobat programul de investitii pentru acest an, caruia ii sunt alocate 67,7 milioane lei (18,45 milioane euro), si programul de activitate al bancii pentru acest an.
"Se imputerniceste consiliul de administratie sa aprobe eventualele deviatii in ceea ce priveste bugetul de venituri si cheltuieli, programul de investitii pentru acest an necesare pentru implementarea programului de activitate propus - si a planului de afaceri propus de catre consiliul de administratie pentru anul in curs", se mai arata in hotararea publicata in Monitorul Oficial.
Actionarii bancii au mai decis alegerea ca membri in consiliul de administratie a bulgaroaicei Anelia Ivanova Kasterlieva si a lui Traian Sorin Halalai, director financiar coordonator al bancii.
De asemenea, actionarii au mai decis prelungirea mandatelor de administratori ai bancii pentru Ioannis Pechlivannidis (presedinte), Agis Leopoulos (vicepresedinte), Petru Rares (membru), Ion Stancu (membru) si Anastasios Lizos (membru).
Banca Romaneasca si-a extins reteaua cu 46 de unitati intre martie 2007 si martie 2008, ajungand la 125 de sucursale si agentii, pe fondul cresterii personalului angajat cu 395, la 1.576 salariati.
Banca Romaneasca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o participatie de 10,17%.
National Bank of Greece mai controleaza in Romania, in afara de Banca Romaneasca, si companiile ETEBA Romania, Societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Romana Garanta si Eurial Leasing.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice