Google, acuzat de ipocrizie intr-un proces referitor la viata privata

Data publicarii: 05-08-2008 | International

Google a fost acuzat de "ipocrizie" din cauza pozitiei adoptate in ceea ce priveste publicarea datelor private ale utilizatorilor sai, anunta editia online a BBC. In cadrul unui proces intentat de doi utilizatori impotriva optiunii "Street View", din cadrul "Google Maps", compania a declarat, prin intermediul unui document prezentat la tribunal, ca "nu exista intimitate completa".

Institutia americana din acest domeniu, NLPC (US National Legal and Policy Center), a dorit sa sublinieze faptul ca "ia foarte in serios intimitatea si viata privata". Declaratia autoritatii a fost facuta in urma ingrijorarii manifestate de un politician din California.

"Ipocrizia Google iti taie respiratia", a declarat Ken Boehm, presedintele NLPC, citat de BBC. "Probabil ca in lumea in care traieste Google nu exista notiunea de intimitate, insa in lumea reala intimitatea individuala este de o importanta fundamentala si este restransa in fiecare zi, incetul cu incetul, de companii ca Google", a subliniat Ken Boehm.

Asertiunea Google cu privire la viata privata a aparut in documentele de la tribunal ca urmare a unui proces intentat de sotii Aaron si Christine Boring. Cei doi au actionat in judecata compania cand au vazut imagini cu locuinta personala, din Pennsylvannia, pe serviciul "Street View" din cadrul programului "Google Maps", conform BBC.

Sistemul de cartografiere prin intermediul imaginilor foloseste autoturisme, care au montate camere video ce sunt folosite pentru a captura imagini reale. Apoi, acestea sunt adaugate la hartile virtuale ale programului. Potrivit sotilor Boring "conduita nesabuita" a Google, care a filmat un drum privat si facut publice imaginile respective, a provocat "suferinte psihice" si a scazut valoarea casei. Acestia au cerut despagubiri in valoare de 25.000 de dolari.

"Tehnologia actuala a satelitilor care preiau imagini de oriunde se traduce printr-o lipsa totala de intimitate, chiar si in desert", se arata in documentul prezentat in instanta de avocatii Google.

Compania sustine ca cei doi soti ar fi putut sterge imaginile cu locuinta personala, aceasta optiune existand in cadrul serviciului "Street View" . In schimb ei au preferat sa dea in judecata Google pentru violarea intimitatii", se mai arata in documentul citit de avocatii Google.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: