UBS isi imparte afacerile in 3 divizii separate, dupa al patrulea trimestru consecutiv de pierderi

Data publicarii: 12-08-2008 | Finante-Banci

UBS, cea mai mare banca elvetiana, a afisat, marti, o pierdere neta de 358 milioane franci elvetieni in al doilea trimestrul, comparativ cu un profit net de 5,6 miliarde franci in perioada similara a anului trecut si a anuntat ca isi va imparti activitatile in trei divizii autonome, relateaza AFP.

UBS a inregistrat o noua depreciere a activelor, de 5,1 miliarde dolari, iar activele continua sa isi piarda valoarea.

De anul trecut, de la inceputul crizei creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite, activele UBS s-au depreciat cu 42,5 miliarde dolari, ceea ce a facut ca banca elvetiana sa fie una dintre cele mai expuse institutii la nivel mondial.

Pierderile inregistrate de UBS sunt mult mai mari decat estimarile analistilor, care prevedeau in medie o pierdere neta de 187 milioane franci elvetieni.

Banca "nu prevede pentru cel de-al doilea semestru o ameliorare a tendintelor economice actuale si a orientarii pietelor financiare", a subliniat UBS.

"Optimismul care domnea la sfarsitul primului trimestru din 2008 in ceea ce priveste rezolvarea crizei creditelor a facut loc unei deteriorari semnificative a conditiilor de tranzactionare", a precizat UBS, care a afisat pierderi pentru al patrulea trimestru consecutiv.

Banca elvetiana a anuntat ca isi va imparti activitatile in trei divizii autonome, punand capat modelului bancar integrat, pus in pericol de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

"Activitatile UBS vor fi impartite in trei unitati autonome, cu o putere sporita si cu responsabilitati operationale mai mari", a precizat banca.

NewsIn