Romanian International Bank lanseaza servicii bancare pe internet

Data publicarii: 28-08-2008 | Finante-Banci

Romanian International Bank (RIB) lanseaza, de la 1 septembrie, serviciul de internet banking iBank atat pentru populatie, cat si pentru companii, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, a anuntat banca, joi, intr-un comunicat.

Prin serviciul iBank, clientii RIB pot efectua plati inter si intrabancare in lei si valuta, plati catre Trezoreria Statului, plati programate, schimb valutar spot (la vedere), pot sa constituie si sa lichideze depozite, sa interogheze CIP parteneri si sa faca operatiuni de avizare multipla pentru ordine de plata (OP) importate din aplicatiile proprii ale clientilor.

Clientii pot obtine prin iBank si informatii despre extrasele de cont, istoricul tranzactiilor efectuate prin iBank, interogarea soldurilor din conturile curente sau despre cursul valutar practicat de RIB.

Costurile cu operatiunile efectuate prin iBank sunt cu 50% mai mici decat costurile operatiunilor efectuate prin prezentarea clientului la ghiseu.

iBank de la RIB foloseste tehnologia de codificare si autentificare 128-bit SSL si protectii hardware multi-nivel pentru cresterea nivelului de securitate al tranzactiilor. Clientii pot accesa acest serviciu pe baza unui username, a unei parole si a unui dispozitiv Token Digipass (dispozitiv ce va fi pus la dispozitia clientilor gratuit de catre banca).

Romanian International Bank este o banca cu  capital majoritar american, actionarul sau principal fiind actionarul majoritar al bancii americane Merchants Bank of California N. A. Banca activeaza pe piata romaneasca din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 33 de unitati bancare, dintre care 14 sunt in Bucuresti.