Fondatorii magazinelor Aldi si familia Porsche conduc topul celor mai bogati germani
Data publicarii: Astazi, 11-10-2008 | InternationalFratii fondatori ai lantului de magazine Aldi detin cea mai mare avere din Germania, estimata la mai mult de 17 miliarde euro, potrivit unui clasament anual al publicatiei Manager-Magazin, citat de AFP.
Avansul acestora fata de familia Porsche, a carei avere este estimata la 15,5 miliarde euro, s-a diminuat considerabil, potrivit publicatiei citate. Familia Porsche, care detine compania producatoare de masini sport, avea in 2007 o avere de 12,45 miliarde euro.
Motivatia consta in faptul ca Porsche a "profitat de cresterea valorii participatiei" sale la producatorul auto Volkswagen, unde controleaza 35% din actiuni si unde vrea sa preia controlul.
Ca si anul trecut, revista face lista a 122 de persoane care au o avere cel putin egala cu 1 miliard euro. Multi dintre multimilionarii germani si-au pierdut, insa, averea, ca urmare a crizei financiare.
Este cazul Susannei Klatten, in varsta de 46 de ani, femeia cea mai bogata din Germania, "a carei participatie la BMW a inregistrat pierderi ridicate", potrivit Manager-Magazin.
Actionar al companiei producatoare de automobile si mostenitoare a dinastiei Quandt, Susanne Klatten avea o avere de 7,8 miliarde euro. Turbulentele de pe pietele financiare au afectat-o si mai grav pe Madeleine Schickedanz, in varsta de 64 de ani si actionar majoritar al grupului de distributie si de turism Arcandor, care se confrunta cu dificultati, potrivit Manager-Magazin.
Schickedanz, a carei "avere a pierdut mai mult de jumatate din valoare", a reusit sa isi pastreze pozitia intre cei 100 de cei mai bogati germani, doar "multumita participatiei indirecte la grupul de turism Thomas Cook", precizeaza publicatia.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări