Piraeus Bank a marit dobanzile la creditele de nevoi personale Happy End

Data publicarii: 08-11-2008 | Finante-Banci

Piraeus Bank Romania majoreaza dobanzile pentru o parte din creditele de nevoi personale fara garantie, de tipul Happy End, aflate in sold, masura vizand 7,6% din portofoliul imprumuturilor de nevoi personale acordate de banca, a anuntat Piraeus intr-un comunicat.

"Modificarile de dobanda la creditele acordate in moneda nationala vin pe fondul unei cresteri accentuate a dobanzilor de pe piata si a variatiei semnificative a indicelui ROBOR fata de momentul acordarii creditelor. In cazul dobanzilor la creditele in valuta, ajustarile au fost determinate de cresterea generalizata a costurilor de finantare interna si externa pentru toate institutiile de creditare din Romania, in conditiile unei lichiditati scazute pe piata internationala", se arata in comunicatul Piraeus.

Reprezentantii bancii au adaugat ca institutia a decis sa nu opereze cresteri ale marjei pentru imprumuturile cu dobanzi variabile, legate de indicii de referinta, aflate in sold.

"Tinand cont de specificul produsului - creditul Happy End este un imprumut a carui dobanda se diminueaza in ultima perioada de creditare - majorarile de dobanda sunt cuprinse intre 1,65% - 2,20% pentru imprumuturile in lei si 0,90% - 1,55% pentru cele in valuta", se mai arata in comunicatul Piraeus.

Conform noilor dobanzi, o persoana care are un credit de 10.000 lei pe perioada maxima de acordare a imprumutului va suporta o crestere a ratei lunare de cel mult 14 lei. In cazul unui credit de 10.000 euro pe 10 ani cresterea determinata de majorarea dobanzii va fi de maximum 8 euro, potrivit calculelor bancii.

Piraeus Bank Romania este controlata de grupul financiar elen Piraeus Bank, ce activeaza pe piata bancara de retail si pentru IMM-uri, precum si pe zona pietelor de capital, a investitiilor bancare si a leasing-ului.

Piraeus Bank Group este prezent in principal in zona Europei de Sud-Est, dar si in centrele financiare din Londra si New York. Piraeus Bank Group are in acest moment 868 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.

NewsIn