Producatorii auto PSA Peugeot Citroen si BMW analizeaza o posibila alianta

Data publicarii: 02-02-2009 | Auto

Oficialii BMW s-au intalnit cu reprezentantii guvernului francez si consilieri prezidentiali in 21 ianuarie pentru a discuta posibilitatea unei aliante cu PSA Peugeot Citroen, a scris luni cotidianul financiar La Tribune, citat de AFP.

"O delegatie a BMW s-a intalnit miercuri, 21 ianuarie, cu anumiti consilieri economici ai presedintiei, premierului si ministrului de economie", informeaza cotidianul, citand o sursa din industrie.

Oficialii PSA Peugeot Citroen nu au dorit sa comenteze afirmatia, asemenea purtatorului de cuvant al guvernului, Luc Chatel.

"Guvernul analizeaza posibilitatea unei cooperari pentru constructorii francezi, iar PSA este in cautarea unei asemenea aliante ", scrie acelasi cotidian.

Cele doua companii coopereaza deja de cativa ani in constructia de motoare pe benzina, folosite inclusiv pentru modelele Peugeot 207, 308, Citroen C4 si C4 Picasso si modelul Mini, construit de BMW.

Producatorul auto italian Fiat si gigantul american Chrysler au semnat la sfarsitul lunii ianuarie un acord preliminar pentru o alianta strategica, in urma caruia Fiat va detine 35% din actiunile Chrysler, avand in schimb acces la tehnologia acestuia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: