Credit Suisse a inregistrat in al patrulea trimestru pierderi de 5,2 miliarde dolari

Data publicarii: 11-02-2009 | International

Credit Suisse Group AG, cea de-a doua banca din Elvetia, a inregistrat in al patrulea trimestru o pierdere neta de 6,02 miliarde franci elvetieni (5,2 miliarde dolari), ca urmare a unor tranzactionari neprofitabile si a costurilor legate de disponibilizari, relateaza Bloomberg.

Pierderea neta, ce se ridica la 5,34 franci/actiune,  vine dupa un profit de 540 milioane franci, sau 49 centime/actiune, in ultimele tri luni din 2007, a anuntat miercuri banca. Analistii consultati de Bloomberg estimau in medie o pierdere trimestriala de 4,2 miliarde franci.

Banca de investitii a inregistrat in al patrulea trimestru o pierdere inainte de taxe de 7,78 miliarde franci, dupa o depreciere a valorii creditelor si produselor structurate cu 3,19 miliarde franci.

Profitul diviziei de private banking a scazut cu 36%, la 876 milioane franci, iar divizia de gestionare a activelor a inregistrat o pierdere de 670 milioane franci.

Directorul executiv Brady Dougan a anuntat in decembrie ca banca va face 5,300 de disponibilizari si ca se va retrage din unele tranzactionari de  proprietati, pentru a face fata dificultatilor din piete, dupa o pierdere de 3 miliarde franci inregistrata in octombrie si noiembrie.

Spre deosebire de UBS AG, cea mai mare banca elvetiana, Credit Suisse a refuzat sa primeasca ajutor din partea guvernului pentru desprinderea activelor toxice, si a atras mai multi bani din partea clientilor bogati.

"Acesta va fi un an mai bun pentru Credit Suisse", a declarat Ralph Silva, director de cercetare in cadrul Tower Group Plc. "Vor incepe sa ia mai multi bani de la indivizii bogati, in special in piata europeana".

Credit Suisse urmeaza sa plateasca pentru 2008 dividende in valoare de 10 centime/actiune, fata de 2,5 franci/actiune in 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: