Basescu: finantarea pentru bancile din Romania nu se va inchide

Data publicarii: 01-03-2009 | Economie

Punctul de vedere unanim al reprezentantilor tarilor UE, afirmat in timpul reuniunii informale a Consiliului European, este ca bancile-mama din tarile Europei vor continua sa sustina subsidiarelor lor din Romania, a declarat presedintele Basescu la incheierea intalnirii de la Bruxelles.

Potrivit presedintelui Traian Basescu, o mare parte din bancile europene prezente in Romania i-au transmis, deja, acestuia, prin intermediul unor scrisori, intentia de a continua finantarea filialelor lor din Romania.

Presedintele Basescu a mai declarat la conferinta de presa de la incheierea reuniunii ca, prin intermediul Uniunii Europene, Romania are la dispozitie mecanismele necesare pentru combaterea efectelor crizei financiare si economice, avand in vedere sumele pe care institutii bancare europene, asa cum sunt BEI si BERD, le-au pus la dispozitia autoritatilor si companiilor romanesti. Presedintele a facut un apel la adresa administratiei, dar si a bancilor din Romania sa apeleze mai repede, in cazul in care situatia o cere, la creditele cu dobanzi avantajoase, pe care BEI le-a pus la dispozitia Romaniei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: