Daniel Daianu: Criza economica ar putea readuce Romania in urma cu zece ani

Data publicarii: 01-03-2009 | Economie

Fostul ministru al finantelor, Daniel Daianu, crede ca efectele crizei vor fi resimtite in fostele tari comuniste, cu economii inca in tranzitie. Acum 10 ani salariul minim in Romania era putin peste 50 de euro, de aproape trei ori mai mic decat in prezent.

1999 a fost anul in care au fost inregistrate cele mai multe persoane fara loc de munca. Peste 1.100.000 de someri erau in evidentele ANOFM, iar rata somajului depasea 11%. La finalul anului, cresterea economica era negativa: -1,2%. Un ministru de Finante din acele vremuri crede ca actuala criza va intoarce Romania la situatia din urma cu un deceniu.

"Daca nu se va lupta impotriva ei (a crizei n.r.) in mod vizionar, poate sa conduca la crize teribile. In special pentru fostele tari comuniste. Ceea ce ne-ar readuce cu un deceniu in urma. Aceasta e miza pentru tara noastra, spune Daniel Daianu

Nici la alte capitole nu stateam mai bine in 1999. Investitiile straine in Romania abia atingeau un miliard de dolari, iar inflatia era de 45%, un nivel ce ar da fiori in prezent.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: