Prima imagine cu noul VW Polo, dezvaluita la Geneva

Data publicarii: 02-03-2009 | Auto

Prima imagine care surprinde profilul noului Volkswagen Polo a fost prezentata pe un banner imens aplicat pe una dintre cladirile ce gazduieste Salonul Auto de la Geneva. Volkswagen a reusit astfel sa faca pasionatii marcii sa fiarba de curiozitate pana la lansarea oficiala a acestui model.

Compania din Wolfsburg va prezenta doar versiunea cu cinci usi a acestui model la Salonul Auto de la Geneva, urmand sa prezinte versunea cu trei usi la Salonul Auto de la Frankfurt in acest an. Anul 2010 va aduce o versiune GTI a lui Polo, care va fi echipata cu un propulsor TSI de 170 CP. Fata de modelul precedent, noul VW Polo este mai mare si mai lat. Potrivit informatiilor oficiale, acesta are o lungime de 3.95 metri fata de 3.92 metri ai modelului precedent.

Noul Volkswagen Polo

Noul Polo are un aspect mai agresiv iar Volkwagen va folosi materiale de calitate mai buna la constructia interiorului. Astfel, VW Polo va lasa in urma concurenti precum Ford Fiesta si Toyota Yaris, urmand sa fie incadrat in aceeasi clasa cu noul DS3 de la Citroen.

Volkswagen Polo va fi echipat cu o grama de propulsoare care dezvolta intre 60 si 105 CP, iar versiunea BlueMotion va fi echipata cu o transmisie DSG cu 7 trepte. Gama de propulsoare diesel este deschisa de un motor TDI 1.6 litri, care poate dezvolta intre 75 si 105 CP, in functie de versiune. Gama de motorizari pe benzina cuprinde doar o singura unitate de 1.2 litri, care dezvolta 60 cai putere, respectiv 70 Cp. Noul Volkswagen Polo va fi disponibila incepand cu luna inie a acestui an si va avea un pret de circa 14.000 euro in Germania.

Autointerantional via Auto.ro