Boc: Agentiile guvernamentale vor fi comasate, restructurate si unele desfiintate

Data publicarii: 02-03-2009 | Economie

Primul-ministru Emil Boc a afirmat luni ca reducerea numarului de agentii si autoritati guvernamentale se impune pentru cresterea eficientei administratiei centrale si debirocratizarea acesteia.

Seful Executivului a spus ca reducerea numarului de agentii va fi rezultatul unui proces prin care unele dintre acestea vor fi desfiintate, altele comasate, iar unele restructurate. Boc a spus ca este necesara o discutie in Guvern, astfel incat fiecare ministru sa-si precizeze pozitia fata de acest proces. "Vom vedea unde agentiile se pot desfiinta, unde se pot comasa si unde se pot restructura. Deocamdata, nu va pot da nici un numar referitor la agentiile care urmeaza sa dispara pentru ca asemenea lucru nu se poate face pe picior. Vom vedea in Guvern", a declarat Boc.

El a sustinut ca procesul de descentralizare, pe care intentioneaza sa-l implementeze Guvernul, va face inutila o parte din agentiile care functioneaza actualmente in subordinea ministerelor. "Agentiile trebuie sa serveasca un interes public, nu sa fie instrumente birocratice in care sa te duce cu cate sapte hartii", a explicat premierul.

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat luni, dupa sedinta coalitiei, ca liderii coalitiei au stabilit sa ceara ministerelor sa reduca numarul de agentii si companii nationale.

Flutur a spus ca liderii PSD si PDL au discutat despre elaborarea unui strategii si a unui calendar de reducere a numarului de agentii, companii si societati nationale.  Vicepresedintele PDL a declarat ca aceste reorganizari sunt necesare atat pentru reducerea personalului, cat si pentru ca acestea sa devina mai eficiente.

Gheorghe Flutur a precizat ca ministrul Economiei, Adriean Videanu, le-a spus ca "are o anumita viziune in acest sens" si ca va prezenta un plan de reorganizare a companiilor din subordine, dar ca solicitarea este adresata tuturor ministrilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: