OMV si Petrom vor amplasa pana la sfarsitul lunii martie benzinarii mobile pe Autostrada Soarelui

Data publicarii: 03-03-2009 | Diverse

OMV si Petrom vor amplasa pana la sfarsitul lunii martie patru benzinarii mobile (stanga-dreapta) pe Autostrada Soarelui, iar pana la sfarsitul lunii august se estimeaza punerea in functiune a statiilor de distributie de carburanti fixe, au declarat reprezentantii CNADNR.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a desemnat , in iulie 2008, drept castigator pentru pentru lotul 1, km 49+000, OMV Romania Mineraloel, insa procedura de atribuire a contractului este suspendata, ca urmare a litigiului dintre Agip si CNADNR.

Lotul 2, km 66+800, a fost atribuit la aceeasi data tot OMV Romania, iar in noiembrie 2008 a fost incheiat Contractul de "Concesiune lucrari si servicii necesare asigurarii alimentarii cu carburanti a mijloacelor de transport rutier care tranziteaza autostrada A2, in calitate de concesionar. Contractul, in valoare de 2.484.058 euro, are o durata de concesiune de 20 ani.

Potrivit reprezentantilor companiei de drumuri, ca urmare a analizei documentatiei a fost dat aviz favorabil, in prima jumatate a lunii februarie, pentru inceperea de catre OMV a amplasarii statiilor mobile pana la jumatatea lunii martie, iar a celor permanente pana la inceputul lunii august.

O alta companie, Rompetrol, a castigat contractul pentru lotul 3, km 88+300. Contractul de concesiune de lucrari si servicii necesare asigurarii alimentarii cu carburanti a mijloacelor de transport rutier care tranziteaza autostrada Soarelui are o valoare de 4.090.000 euro si o durata de concesiune de 15 ani. Aceasta a amplasat pe Autostrada A2 inca de la sfarsitul lunii octombrie 2008 doua statii mobile (stanga-dreapta), au precizat oficialii CNADNR.

Tot Rompetrol a castigat lotul 5, km 139+830 pentru amplasarea benzinariilor fixe si mobile, avand calitatea de concesionar,  pentru un contract in valoare de 4.490.000 euro, cu o durata de concesiune de 15 ani. Rompetrol a pus in functiune in octombrie 2008 inca doua statii mobile (stanga-dreapta).

Lotul 4, km 111+770 a fost atribuit sociatatii Petrom, contractul  avand o valoare de 2, 4 milioane de euro si o durata de concesiune de 20 ani. Potrivit datelor din contract pana la sfarsitul lunii martie compania de drumuri estimeaza punerea in functiune a statiilor mobile, iar in august a celor fixe.

In ceea ce priveste anuntarea construirii spatiilor comerciale si a celorlalte dotari ale autostrazii Bucuresti-Cernavoda, reprezentantii CNADNR au mentionat ca aceasta s-a facut in contextul posibilitatii concesionarii autostrazii. Pana in prezent, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii nu a luat o decizie in acest sens.

NewsIn