Geneva 2009: Mitsubishi prezinta iMiev si iMiev Sport Air

Data publicarii: 05-03-2009 | Auto

Mitsubishi se preocupa pentru mediul inconjurator, insa nu vrea sa renunte sub nicio forma la look-ul sportiv al modelelor sale. iMiev Sport Air vine sa confirme atitudinea constructorului si promite a fi un viitor "sport car" fara benzina.

Construit pe platforma modelului sau iMiev, iMiev Sport Air este o masina cu doua locuri ce aduce foarte mult cu Volkswagen Beetle.

Acoperisul luminos este detasabil, astfel soferul se poate bucura de aer proaspat. Bateria si motorul electric sunt amplasate in partea inferioara a sasiului, pentru un centru de greutate redus. Anumite panouri de caroserie sunt realizate din plastic, pentru ca modelul sa aiba o greutate  cat mai scazuta.

iMiev Sport Air vine echipat cu un motor electric bazat pe un magnet permanent, care ii ofera lui 60 CP, cu 13 cai mai multi fata de iMiev.

iMiev a trecut printr-o ceva de schimbari la nivel estetic, asadar putem trage concluzia Mitsubishi intentioneaza sa produca in serie acest model. Lansarea pe piata  europeana ar putea avea loc spre sfarsitul anului 2010.

Ambele concepte vor fi expuse la Salonul Auto de la Geneva pe 15 martie.

Auto.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: