Pilon III - Piata pensiilor facultative a sporit in februarie cu 8,15%, pana la 100,22 milioane lei
Data publicarii: 06-03-2009 | Finante-BanciValoarea activelor nete ale celor zece fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 8,15% in luna februarie, pana la 100,22 milioane lei (23,36 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
La data raportarii, erau active zece fonduri de pensii facultative (pilonul III): ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management), Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA) si Eureko Confort (Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), potrivit arbitrului pensiilor private.
Numarul total de participanti atrasi de cele zece fonduri de pensii facultative era de 158.790 la sfarsitul lunii februarie.
ING Optim, cu un activ net de 23,79 milioane lei, se mentine pe primul loc dupa numarul de clienti, cu 42.140 participanti atrasi.
Dupa criteriul activului net, lider al pietei ramane, insa, BCR Prudent, care a ajuns la finalul lunii februarie la un activ net de 25,11 milioane lei, de la cei 37.491 clienti ai sai.
AZT Moderato a atras 25.164 de participanti pana la finalul lunii februarie si a ajuns la o valoare a activului net de 15,48 milioane lei, ING Clasic avea 21.398 de participanti si un activ net de 15,53 milioane lei, AZT Vivace - un activ net de 8,4 milioane lei si 16.984 participanti, iar Pensia Mea - 8.945 participanti, cu un activ net de 6,71 milioane lei.
Raiffeisen Acumulare a atras pana la finalul lunii februarie 6.018 participanti si avea un activ net de 4,94 milioane lei, OTP Strateg a afisat pentru finalul lunii februarie un numar de 324 de participanti (acelasi ca la sfarsitul lui ianuarie) si un activ net in usoara crestere, pana la 152.979 lei, iar Concordia Moderat - 230 de participanti si un activ net de 99.108 lei. Eureko Confort a facut in luna februarie prima raportare, inregistrand 96 de participanti si un activ net de 3.968 lei.
Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni. Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007.
Executivul a aprobat majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative pana la 400 euro/angajat din 2009, de la 200 euro cat era anul trecut.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial