BCR continua sa-si extinda reteaua si va ajunge la circa 700 de unitati la finalul anului

Data publicarii: 06-03-2009 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) va continua sa isi extinda reteaua si va ajunge la aproximativ 700 de unitati pana la finalul acestui an, de la 643 in prezent, a spus vineri presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels.

BCR va miza, de altfel, pe afacerea de retail bancar, care este mai rezistenta chiar si in conditii de criza economica.

"Oamenii vor continua sa se casatoreasca, sa aiba copii, sa ceara servicii bancare", a spus Bruynseels.

"Nu trebuie sa te indepartezi de principiile de baza ale afacerii bancare. Daca le aplici, vei supravietui, daca nu le aplici - probabil ca nu", a completat bancherul.

BCR are in prezent a treia retea bancara din Romania, fiind depasita de CEC Bank si BRD-SocGen. Dupa active sau portofoliu de credite, BCR este lider pe piata.

Seful BCR spune ca Romania trebuie sa fie mandra de banca sa centrala
 
Romania trebuie sa fie mandra de banca sa centrala, una cu o politica foarte prudenta si care a ajutat la mentinerea stabilitatii sistemului bancar, a spus vineri presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

Politica prudenta a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a ajutat la protejarea sistemului bancar, astfel ca acesta dispune acum de mai multe "airbag-uri", a completat seful BCR.

Un alt factor de protectie este dat de standardele contabile foarte conservatoare din Romania, care se manifesta inclusiv printr-o abordare prudenta a creditelor neperformante, a aratat Bruynseels.

Astfel, sistemul bancar din Romania nu este supus in prezent unui stres major, considera presedintele executiv al BCR.

Bruynseels a precizat, pentru NewsIn, ca BCR are o politica prudenta in privinta activitatilor de trezorerie si a operatiunile de pe piata monetara.

"Rezultatele noastre pe partea de trezorerie, atat pe partea de trading, cat si pe cea de capital management sunt bune, dar nu extraordinare", a apreciat el.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: