Ministrii de finante ai UE sustin dublarea fondurilor acordate de FMI

Data publicarii: 09-03-2009 | Finante-Banci

Ministrii de finante ai Uniunii Europene (UE) urmeaza sa sprijine, marti, apelul Fondului Monetar International (FMI) de dublare a fondurilor la 500 miliarde dolari, la intrunirea celor mai industrializate 20 de tari din lume - G-20, potrivit unui document citat de Reuters.

"Este esential ca FMI-ul sa aiba suficiente resurse financiare pentru asistarea economiilor afectate de criza actuala", se arata intr-un document ce urmeaza sa fie aprobat marti de ministrii UE, potrivit Reuters.

"Statele membre ale UE sprijina dublarea fondurilor FMI-ului si sunt pregatite sa contribuie la o crestere temporara a acestora, in cazul in care acest lucru este necesar", mai arata documentul. Cresterea fondurilor ar trebui sa fie finantata de membri prin imprumuturi directe, mai ales de cei care au rezerve valutare semnificative.

Oficialii G-20 se vor intruni vineri si sambata sa discute despre abordarea crizei economice si financiare, care a impins multe state din Europa sa ceara ajutor de la FMI.

Totodata, UE va acorda FMI mai multa putere in supravegherea economica si financiara pentru prevenirea unei viitoare crize. FMI ar urma sa faca recomandari in acest sens.

NewsIn